1 EURO = 4,9484 RON« Înapoi la listă

Atropina 20 ml

Pentru cabaline, bovine, ovine, caprine, suine, câini, pisici în diminuarea durerilor şi peristaltismului în enterospasme, obstrucţii esofagiene, invaginaţii intestinale, intoxicaţii cu substanţe parasimpaticomimetice şi organofosforice.

Disponibilitate: În stoc
Producător: Romvac
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

 COMPOZIŢIE:

Substanţa activă: Atropină sulfurică 1 g/100 ml;

Excipienţi (acid clorhidric 0,1 N, apă distilată proinj.) ad. până la 100 ml

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ:

Atropina este un parasimpaticolitic, cu efecte puternice antispastice, antisecretorii şi midriatice.

SPECII ŢINTĂ:

Cabaline, bovine, ovine, porcine, caprine, feline, canide, păsări şi porumbei.

INDICAŢII:

Se recomandă pentru diminuarea durerilor şi peristaltismului, în enterospasme, în invaginaţii intestinale, enterite acute, spasme şi obstrucţii esofagiene, în spasme bronhice, ca stimulent al centrului respirator în intoxicaţii cu morfină, în prevenirea sincopei cardiace şi respiratorii în anestezia cu narcotice volatile, pentru reducerea secreţiilor bronhice în celelalte feluri de anestezii generale, ca antidot în intoxicaţiile cu parasimpaticomimetice (arecolină, vasoperif, ezerină, pilocarpină), precum şi în intoxicaţiile cu preparate organofosforice (neguvon, clorofos, diazinon etc.). Se foloseşte cu unele parasimpaticomimetice (de exemplu pilocarpina), alternativ în oftalmia periodică a calului.

CONTRAINDICAŢII:

Nu se tratează animalele cu alergie la atropina.

REACŢII ADVERSE:

Rareori pot apărea stări de agitaţie sau erupţii cutanate. În caz de supradozare, pot să apară următoarele manifestări: uscarea mucoasei bucale, midriază, agitaţie şi tahicardie.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Se injectează subcutanat în următoarele doze:

La cabaline, bovine: 3-5 ml (0,03-0,05 g). Ca antidot în intoxicaţii cu parasimpatico-mimetice, doza recomandată este de 4-10 ml (la bovine adulte), 3-8 ml (la cabaline) iar în cazuri grave se injectează intravenos. În spasme bronhice se folosesc 3-4 ml la bovine adulte şi 2-3 ml la cabaline.

La ovine, suine, viţei, mânji, caprine: 0,5-1 ml (0,005-0,01 g);

La câini, pisici, păsări: 0,1-0,5 ml (0,001-0,005 g).

În oftalmia periodică (faza incipientă) în timpul acceselor, se aplică sub formă de instilaţii în sacul conjunctival, 3-4 picături, alternativ cu miotice (pilocarpină).

La porumbei: ca antidot in intoxicaţii cu pesticide organofosforice și carbamaţi (otravire cu boabe tratate de pe câmp ) sau în intoxicaţii cu diazinon, ATROPINA SULFURICA 1% se diluează de 10 ori cu apă distilată şi se administrează câte 3-5 picături în fundul gurii, se repetă după 3-4 ore.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE! PROMOȚIA ESTE VALABILĂ PENTRU MINIM 200 BUCĂȚI (PIPETE)!
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Caniverm 0.7 g 100 tbl

  Fenbendazol, pirantel şi praziquantel pentru câini si pisici. Mod de ambalare: 100 tablete/cutie. Preţ/cutie.
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/BUCATĂ.
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!