1 EURO = 4,9443 RON



« Înapoi la listă

Caninsulin

Suspensie injectabilă pe bază de insulină porcină 40 UI/ml, cu durată de acţiune medie, pentru tratamentul diabetului zaharat la câini şi pisici.

Disponibilitate: În curs de aprovizionare
Producător: MSD
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

COMPOZIŢIE

Substanţa activă: insulină porcină 40 UI/ml

Excipient: parahidroxibenzoat de metil 1 mg/ml.

INDICAŢII

Caninsulin este un produs pe bază de insulină, cu durată de acţiune medie, pentru tratamentul diabetului zaharat la câini şi pisici.

CONTRAINDICAŢII

Caninsulin nu este destinat tratamentului iniţial al animalelor care suferă de cetoacidoză diabetică. Caninsulin nu trebuie administrat pe cale intravenoasă.

Utilizarea progestogenului trebuie evitată la animalele care suferă de diabet zaharat.

La căţele concentraţiile crescute de progesteron, de ex: în urma tratamentului cu progestogeni sau în timpul diestrului, pot fi asociate cu semne clinice ale diabetului zaharat. Atenuarea semnelor clinice ale diabetului este posibilă în aceste cazuri dacă sursa progesteronului, de ex. ovarele, este îndepărtată (prin ovariectomie/ovariohisterectomie).

A se evita stresul şi eforturile neregulate. Atenţie la utilizarea glucocorticosteroizilor.

Stabilirea unui program regulat de alimentaţie fără fluctuaţii şi schimbări mari este foarte importantă.

REACŢII ADVERSE

Au fost raportate cazuri foarte rare de reacţii adverse locale asociate cu administrarea insulinei porcine la câini şi pisici. Aceste reacţii sunt de regulă uşoare şi reversibile.

Au fost raportate reacţii alergice la insulina porcină în cazuri extrem de rare.

SPECII ŢINTĂ

Câini şi pisici.

DOZAJ ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Caninsulin trebuie administrat o dată sau de două ori pe zi, în funcţie de necesităţi, prin injectare subcutanată. Schimbaţi zilnic locul în care administraţi injecţia. Înainte de utilizare agitaţi fiola de câteva ori până obţineţi o suspensie omogenă uniform cu aspect lăptos. Se pot forma precipitate în suspensia de insulină, nu utilizaţi produsul dacă precipitatele vizibile persistă şi după agitarea energică. A se utiliza seringă de 40 UI/ml pentru insulină.

Cartuşul este proiectat pentru a fi utilizat cu VetPen. VetPen este însoţit de un prospect care conţine instrucţiuni detaliate care trebuie urmate pentru folosire.

O injecţie administrată zilnic este suficientă pentru a reduce concentraţia de glucoză din sânge, pentru majoritatea câinilor care suferă de diabet. Totuşi, durata de acţiune poate să varieze, fiind nevoie de administrarea dozei de insulină de două ori pe zi, la unii câini bolnavi de diabet.

La pisicile care suferă de diabet, Caninsulin trebuie administrat de două ori pe zi.

Doza depinde de gradul deficienţei animalului în producerea de insulină proprie şi prin urmare este diferită de la caz la caz.

Faza de stabilizare

Câini:

Terapia cu insulină debutează cu administrarea zilnică a unei singure doze de 0,5 UI/g de greutate corporală, rotunjit la limita superioară a celui mai mic număr întreg de unităţi. Exemple în tabelul de mai jos:

 

Greutate corporală - câini

Doză iniţială per câine

5 kg

2 UI o dată pe zi

10 kg

5 UI o dată pe zi

15 kg

7 UI o dată pe zi

20 kg

10 UI o dată pe zi

 Pentru a stabili doza care trebuie menţinută, aceasta poate fi modificată prin creşterea sau reducerea dozei zilnice cu aproximativ 10% în funcţie de evoluţia semnelor clinice ale diabetului şi de rezultatele măsurătorilor nivelului de glucoză din sânge. În mod normal, doza nu trebuie modificată decât o dată la 3 până la 7 zile.

La unii câini, tratamentul trebuie administrat de două ori pe zi pentru ca insulina să acţioneze. În astfel de cazuri, doza per injecţie trebuie redusă cu 25% astfel încât doza zilnică totală sa fie mai mică decât doza dublată. De exemplu: pentru un câine de 10 kg căruia i se administrează 5 UI o dată pe zi, doza nouă (rotunjită în sus înspre unitatea întreagă cea mai apropiată) va fi iniţial de 3 UI per injecţie. Cele două doze zilnice trebuie administrate la intervale de 12 ore. Modificările suplimentare ale dozei trebuie efectuate progresiv, conform celor menţionate anterior.

Pentru a obţine un echilibru între producerea de glucoză şi efectul produsului, hrana trebui sincronizată cu tratamentul, iar porţia zilnică de hrană trebuie împărţită în două mese. Compoziţia şi cantitatea de hrană zilnică trebuie să rămână constante. Pentru câinii trataţi zilnic de două ori pe zi, hrana este oferită deodată cu administrarea de Caninsulin. Fiecare masă trebuie administrată în fiecare zi, la aceleaşi ore.

Pisici:

Doza iniţială este de 1 UI sau 2 UI per injecţie, în funcţie de concentraţia de bază a glucozei din sânge, conform urmatorului tabel. Injecţia se administrează de două ori pe zi la pisici.

 

Concentraţia de glucoză în sângele pisicilor

Doza iniţială per pisică

<20 mmol/l sau <3.6 g/l (<360 mg/dl)

1 UI de două ori pe zi

≥20 mmol/l sau ≥3.6 g/l (≥360 mg/dl)

2 UI de două ori pe zi

 Compoziţia şi cantitatea de hrană zilnică trebuie să rămână constante.

Pentru a stabili doza care trebuie menţinută, aceasta poate fi modificată prin creşterea sau reducerea dozei zilnice în funcţie de rezultatele măsurătorilor nivelului de glucoză din sânge. În mod normal, doza nu trebuie modificată decât o dată pe săptămână. Se recomandă creşteri de 1 UI per injecţie. Cel mai bine este să nu se administreze mai mult de 2 UI per injecţie în primele trei săptămâni de tratament. Din cauza variaţiei zilnice a răspunsului glucozei din sânge şi din cauza variaţiilor sensibilităţii insulinei care sunt observate în timp, nu se recomandă creşteri mai mari sau mai frecvente ale dozei.

Faza de menţinere la câini şi pisici

Din momentul în care se ajunge la o doză care trebuie menţinută şi starea animalului s-a stabilizat, trebuie să se stabilească un program de supraveghere pe termen lung. Scopul este acela de a supraveghea animalul în aşa fel încât să se reducă variaţiile necesarului său de insulină. Este nevoie de monitorizare clinică pentru a depista subdozarea sau supradozarea insulinei şi pentru a regla doza, dacă este cazul. Stabilizarea precaută şi monitorizarea vor ajuta la limitarea problemelor cronice asociate cu diabetul, inclusiv cataracle (câini), hepatosteatoză (câini şi pisici), etc.

Trebuie efectuate controale la fiecare 2-4 luni (sau mai des, dacă apar probleme) pentru a monitoriza starea de sănătate a animalului, parametrii biochimiei (precum glucoza din sânge şi/sau concentraţia de fructozamină). Modificările dozei de insulină trebuie efectuate pe baza interpretării semnelor clinice prezentate în rezultatele de laborator.

TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
  • Dermanyguard 100 ml

    Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
  • Top spot on stronger for dog

    Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
  • Levoplix 10% 20 g

    Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
  • Diaroak 30 g

    Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
  • Biocan Novel DHPPi/L4

    Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
  • Gamaret

    Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!