1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Biocan R

Biocan R inj. ad us. vet., vaccin antirabic inactivat. Mod de ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!

Disponibilitate: În stoc
Producător: Bioveta
TVA: 9%
Termen de valabilitate: 30.07.2024

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

 

 • vaccinul sub formă lichidă conţine virusul rabiei inactivat, valoarea antigenă a vaccinului, exprimată în unităţi internaţionale (IU) este de minim 2,0 IU în 1 ml
 • pentru imunizarea activă a câinilor și a altor animale (pisici, animale de blană, bovine, cabaline, ovine, caprine și suine) împotriva rabiei începând cu vârsta de 12 săptămâni
 • se aplică s.c. sau i.m. în doză de 1 ml
 • animalele vaccinate înainte de vârsta de 12 săptămâni trebuie revaccinate după atingerea acestei vârste
 • animalele vaccinate pentru prima dată la vârsta de 3-12 luni trebuie revaccinate la un an după prima aplicare a vaccinului, revaccinarea asigură protecţia animalelor pentru minim 2 ani

COMPOZIȚIA - 1 ml:

Substanţa activă: Virus rabic inactivat, tulpina SAD Vnukovo-32  min. 2 U.I.
Excipienţi: Nutrimentum MEM, Algedratum, Thiomersalum

MODUL DE ACȚIUNE:

După pătrunderea în organismul animal, antigenul prezent în vaccin este recunoscut ca şi un agent străin şi se activează o serie de mecanisme de apărare (macrofage, opsonine, interleukine, lifocite B etc.), în urma cărora se formează anticorpi specifici împotriva antigenului determinant, conţinut în vaccin. Mecanismele amintite vor preveni apariţia infecţiilor ulterioare după contaminare.
Animalele se pot vaccina începând cu vârsta de 3 luni. Imunitatea de protecţie apare în 14 zile după vaccinare. Animalele care au fost vaccinate înainte de a implini vârsta de 3 luni, trebuie revaccinate după implinirea acestei vârste (se va respecta intervalul de minim 14 zile dintre două vaccinări consecutive). Animalele care au fost vaccinate pentru prima dată la vârsta cuprinsă între 3 şi 12 luni trebuie revaccinate la un an de la prima vaccinare. Revaccinarea la un an de la prima vaccinare va asigura protecţia animalelor imunizate faţă de rabie minim 2 ani. Pentru menţinerea imunităţii se recomandă revaccinări, în conformitate cu reglementările în domeniu ale fiecarei ţări.

SPECIILE ȚINTĂ:

Câini, pisici, animalele de blană, cai, ovine, caprine, porci.

INDICAȚII:

Imunizarea activă a speciilor ţintă impotriva rabiei.

INTERACȚIUNI CU ALTE PREPARATE VETERINARE ȘI ALTE TIPURI DE INTERACȚIUNI: 

Vaccinul Biocan R poate fi utilizat separat, simultan sau în asociere cu alte vaccinuri Biocan.

A/ Vaccinul Biocan R poate fi utilizat ca şi diluant pentru alte vaccinuri liofilizate Biocan (de exemplu DHPPi, DP, P).
B/ Vaccinul Biocan R poate fi utilizat simultan cu vaccinul lichid Biocan C, Biocan B, Biocan M şi Biocan L.

DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE:

Doza este de 1 ml indiferent de vârsta, greutatea sau rasa individului. Se poate administra începând cu vârsta de 12 săptămâni.

Metode de administrare:

 • s.c., preferabil înapoia spetei.
 • i.m., preferabil în muschii membrului pelvin.

Animalele se vaccinează începând cu vârsta de 3 luni. Imunitatea de protecție se formează după 14 zile de la imunizare. Animalele vaccinate înainte de împlinirea vârstei de 3 luni, trebuie revaccinate după aceasta vârstă (se va respecta intervalul minim de 14 zile dintre două vaccinări consecutive) . Animalele vaccinate la vârsta cuprinsă între 3 şi 12 luni trebuie revaccinate la un an după prima vaccinare. Revaccinarea efectuată la un an după prima va asigura protecţia animalelor împotriva rabiei pentru minim 2 ani. Pentru menţinerea imunităţii, se recomandă revaccinarea periodică, în conformitate cu reglementările în domeniu din fiecare tară.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!