1 EURO = 4,9038 RON« Înapoi la listă

Tullavis 100 mg/ml 250 ml

Tullavis 100 mg/ml soluție injectabilă pentru bovine, porcine și ovine

Disponibilitate: În stoc
Producător: Livisto
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

PROMOȚIE!

PROMOȚIA este valabilă pentru MINIM 5 BUCĂȚI!

 

 

COMPOZIŢIA CALITATIVĂ ŞI CANTITATIVĂ 

Substanță activă:

Tulatromicină........................100 mg

Excipient:

Monotioglicerol .........................5 mg

FORMA FARMACEUTICĂ

Soluție injectabilă.

Soluție limpede incoloră până la gălbui.

PARTICULARITĂŢI CLINICE 

Specii țintă: 

Bovine, porcine și ovine.

Indicații pentru utilizare, cu specificarea speciilor țintă

Bovine 

Tratamentul și metafilaxia bolilor respiratorii la bovine (BRB) asociate cu  Mannheimia haemolytica, Pasteurella multocida, Histophilus somni şi Mycoplasma bovis susceptibile la tulatromicină. Înainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilită prezența bolii în efectiv.

Tratamentul cheratoconjunctivitei infecțioase bovine (CIB) asociata cu  Moraxella bovis susceptibila la tulatromicină. 

Porcine 

Tratamentul șimetafilaxia bolilor respiratorii la porcine (BRS) asociata cu  Actinobacillus pleuropneumoniae, Pasteurella multocida, Mycoplasma hyopneumoniae, Haemophilus parasuis şi Bordetella bronchiseptica susceptibile la tulatromicină. Înainte de efectuarea tratamentului metafilactic trebuie stabilită prezența bolii în efectiv.

Produsul medicinal veterinar trebuie să fie utilizat doar dacă se așteaptă ca porcii să prezinte semne de boală în următoarele 2-3 zile.

Ovine 

Tratamentul stadiilor incipiente ale pododermatitei infecțioase (șchiop) asociate cu tulpini virulente de Dichelobacte rnodosus, care necesită tratament sistemic.

Cantități de administrat și calea de administrare

Bovine 

Administrare subcutanată.

O singură injecție subcutanată cu 2,5 mg tulatromicină/kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporală). Pentru tratamentul bovinelor cu greutate mai mare de 300 kg greutate corporală se va diviza doza astfel încât să nu se administreze mai mult de 7,5 ml într-un singur punct.

Porcine

Administrare intramusculară. 

O singură injecție intramusculară cu 2,5 mg tulatromicină/kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporală) în regiunea gâtului.

Pentru tratamentul porcilor cu greutate mai mare de 80 kg greutate corporală se va diviza doza astfel încât să nu se administreze mai mult de 2 ml într-un singur punct.  

Pentru orice afectiune respiratorie se recomandă ca tratamentul animalelor să se efectueze în fazele timpurii ale afectiunii și să se evalueze răspunsul la tratament în termen de 48 de ore după injectarea produsului. Dacă semnele afecțiunilor respiratorii persistă sau se amplifică, sau apare o recidivă, tratamentul trebuie schimbat, utilizând un alt antibiotic și continuat până când semnele clinice dispar.

Ovine 

Administrare intramusculară. 

O singură injecție intramusculară de 2,5 mg tulatromicină / kg greutate corporală (echivalent cu 1 ml/40 kg greutate corporală) în regiunea gâtului.  

Pentru a se asigura o doza corecta, greutatea corporală trebuie determinată cât mai corect posibil pentru a se evita subdozarea. Dopul de cauciuc poate fi perforat în condiții de siguranță de până la 100 ori. În cazul flacoanelor cu doze multiple, se recomandă a se evita perforarea excesivă a dopului de cauciuc.

Timp(i) de așteptare

Bovine (carne și organe):       22 zile.

Porcine (carne și organe):       13 zile.

Ovine (carne și organe):         16 zile.

Nu este autorizată utilizarea la animale care produc lapte pentru consum uman. 

Nu se va utiliza la animale gestante, care vor produce lapte destinat consumului uman, cu 2 luni înainte de data preconizată a parturiției.

 

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!