1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Stresnil 100 ml

Stresnil este un neuroleptic aparţinând clasei butirofenonei, cu utilizare specifică la porc.

Disponibilitate: În curs de aprovizionare
Producător: Janssen
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

COMPOZIŢIE:

Azaperon 40 mg/ml

INDICAŢII,DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

1. Scroafe agresive (care nu acceptă purceii nou-născuţi, nu-i lasă să sugă sau îi muşcă) 1ml/20kg. Scroafele vor accepta purceii nou născuţi la 1/2-1 ora de la tratament şi pot chiar să accepte purcei de la alte scoafe.

Pentru administrare este necesară o abordare calmă şi lentă a animalului pentru a nu-l speria. Doza indicată trebuie respectată cu stricteţe. Dacă dozele sunt prea mici, agresivitatea se reduce numai temporar. Dacă dozele sunt prea mari, animalele vor recidiva după trezire.

2. Intervenţii obstetricale: 1ml/20kg în caz de încetare a parturiţiei ca urmare a excitaţiei, în cazul în caz de parturiţie asistată (extragere manuală a purceilor), în caz de contracţii exagerate, sau pentru corectarea prolapsului vaginal sau uterin.

3.Supra-încarcare cardiacă (tahicardie, puls ridicat) 1ml/100kg. Animalul se linişteşte la câteva minute de la administrarea produsului. Tremurăturile se diminuează iar mişcările respiratorii se reduc ca frecvenţă şi cresc în amplitudine. Cianoza se reduce treptat iar pulsul se încetineşte. Este foarte important ca tratamentul sa fie instituit imediat.

4.Transportul porcilor înţărcaţi : 0,4 mg / kg până la 2 mg / kg (1 ml / 100 kg până la 1 ml / 20 kg). O doză de 0,4 mg / kg, injectată cu 15 – 30 minute înainte de transport, reduce mortalitatea şi pierderile de greutate în timpul transportului. Doza poate fi crescută până la 2 mg / kg pentru a se preveni luptele din timpul transportului. Animalele trebuie să aibă spaţiu suficient pentru a se aşeza în decubit iar camionul trebuie să aibă ventilaţie adecvată. Efectul produsului durează până la 2 – 3 ore după injectare.

Transportul vierilor : doză : 1 mg / kg (0,5 ml / 20 kg)

Animalele sunt injectate cu circa o jumătate de oră înainte de încărcare. În timpul perioadei de inducere animalele trebuie ţinute separat. Animalele rămân somnolente timp de aproximativ două până la trei ore după injecţie.

Nu se va injecta mai mult de 1 mg / kg. Supradozarea poate induce relaxarea penisului, care poate conduce la lezionarea acestuia.

5.Prevenirea şi controlul agresivităţii şi a luptelor de după regrupare 2 mg / kg (1 ml / 20 kg).

Prevenire:

Porcii proveniţi din cuiburi sau boxe diferite trebuie aduşi împreună într-o boxă imediat după administrarea injecţiei cu Stresnil. După doar câteva minute aceştia se vor culca în decubit împreună, indiferent de originea lor. Ulterior, nu mai apar lupte violente. Totuşi, trebuie tratate toate animalele. Doza indicată trebuie respectată. Dacă doza este prea mică, animalele vor fi sedate dar agresivitatea nu va fi estompată sau va fi diminuată doar temporar. Adăpostul (hala) trebuie închisă în timpul zilei de tratament. Vierii încă necastraţi pot fi uşor agresivi după „trezire”. Dacă este necesar, trebuie administrată încă o doză de Stresnil. În mod obişnuit, după aceasta animalele vor rămâne complet în decubit. Purceii abia înţărcaţi pot fi injectaţi cu Stresnil în momentul sosirii în unitatea de îngrăşare.

Control:

Luptele dintre animale se vor calma în scurt timp după injectarea Stresnil. Animalele nu se vor mai lupta chiar şi atunci când efectul produsului a disparut.

6. Premedicaţie cu anestezie locală şi generală : 1 până la 2 mg / kg I.M. (0,5 până la 1 ml / 20 kg) Atunci când este utilizat Stresnil pentru anestezie generală, doza anestezicului trebuie micşorată datorită efectului potenţator al Stresnil-ului.

Dacă rezultatele ce se obţin sunt insuficiente, trebuie reconsiderată tehnica de injectare (injecţii profund intramusculare) şi acurateţea dozei folosite. Pentru toate indicaţiile, injecţia se administrează strict intramuscular înapoia urechii. Trebuie folosit un ac hipodermic lung şi injectarea trebuie să se efectueze cât mai aproape posibil în spatele urechii şi perpendicular pe piele.

Dacă sunt injectate în regiunea cervicală animale grele, corpolente, folosind un ac scurt, există riscul injectării unei părţi din medicament în stratul de grăsime. În acest caz, injecţia poate avea un efect insuficient. Dacă se obţin rezultate insuficiente, trebuie reconsiderată tehnica de injectare (injecţii intramusculare profunde, înapoia urechii) şi acurateţea dozei folosite.

CONTRAINDICAŢII:

Datorită unor posibile reziduuri în ţesuturi, utilizarea Stresnil este contraindicată pentru transportul sau pentru regruparea porcilor care urmează a fi sacrificaţi într-un interval de şapte zile după tratament. Utilizarea Stresnil trebuie evitată în mediu foarte rece datorită existenţei potenţialului de risc de colaps cardiovascular datorită vasodilatatării periferice.

REACŢII ADVERSE:

Nu există. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

TIMP DE AŞTEPTARE:

Carne şi organe : 7 zile.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!