1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Roflavol 2 ml

Este indicat în subestrus sau călduri liniştite, corp galben persistent, chist ovarian, endometrita cronică, piometrită, eliminarea fătului mumifiat sau macerat, întreruperea gestaţiilor nedorite și în biotehnica reproducției la bovine, cabaline, ovine, caprine şi suine.

Disponibilitate: În curs de aprovizionare
Producător: Romvac
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

COMPOZIŢIE

Substanţa activă: Cloprostenol 25 mg/100 ml;

Excipienţi (hidroxid de sodiu, citrat de sodiu, acid citric, clorura de sodiu, fenol, apă distilată) ad. 100 ml

ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

ROFLAVOL este un produs de sinteză cu efect luteolitic specific foarte puternic. Injectat în faza luteală a ciclului oestral el determină regresia morfologică şi funcţională a corpului galben (luteoliza), urmată de reapariţia oestrului şi ovulaţiei normale.

SPECII ŢINTĂ

Bovine, cabaline, porcine şi caprine.

INDICAŢII

În suboestrus sau călduri liniştite, corp galben persistent, chist ovarian, endometrita cronica, piometrită, eliminarea fătului mumifiat sau macerat, întreruperea unei gestaţii nedorite şi în biotehnica reproducţiei la bovine, porcine şi cabaline.

CONTRAINDICAŢII

Nu se vor trata animalele cu alergie la substanţa activă. ROFLAVOL nu se va administra animalelor gestante (exceptând cazurile în care se doreşte realizarea avortului). Nu se va administra animalelor cu afecţiuni circulatorii, respiratorii sau digestive acute sau subcutanate.

REACŢII ADVERSE

Rareori stare de agitaţie, sau erupţii cutanate.

DOZAJ ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Bovine Acţiunea ROFLAVOL-ului se manifestă numai în condiţiile existenţei corpului galben funcţional şi anume:

• corp galben progestativ, intre 5-16 zile ale ciclului sexual;

• corp galben gestativ intre 5 şi 150 zile şi după a 260-a zi de gestaţie;

• corp galben persistent.

Procedura de tratament este în funcţie de boală şi anume:

1. Suboestrus sau călduri liniştite. Animalele din aceasta categorie au de obicei ciclul ovarian normal, dar manifestările externe ale oestrului sunt foarte slabe, tranzitorii sau absente. După diagnosticarea prezenţei corpului galben, aceste animale se injectează cu 2 ml ROFLAVOL, se urmăreşte apariţia căldurilor şi se practică însămânţarea artificială sau monta naturală.

Animalele care n-au manifestat călduri se examinează ginecologic în ziua a 4-a după administrare şi la cele la care se constată semne interne de călduri, se face însămânţarea artificială sau se montează. Animalele care n-au intrat în călduri până în a 11-a zi, se injectează din nou cu 2 ml ROFLAVOL şi se însămânţează artificial, sau se montează după 72-96 de ore.

Într-o altă variantă de tratament care nu necesită detectarea căldurilor, se practică două administrări succesive la interval de 11 zile cu cate 2 ml preparat şi apoi se recurge la montă sau se face însămânţarea artificială la termen fix, şi anume, la 72-96 ore după cea de-a doua injecţie, fără a ţine cont de semnele clinice de călduri.

2. Corp galben persistent. La vacile şi junincile cu anoestrie de lungă durată la care s-a diagnosticat prin examen ginecologic prezenţa unui corp galben persistent, se administrează intramuscular 2 ml preparat, se urmăreşte apariţia căldurilor şi se aplica însămânţarea artificială sau monta.

3. Chist ovarian. Chiştii ovarieni luteali, cu pereţi groşi, vor fi lizaţi chiar de la început prin administrarea intramuscular a 2 ml preparat. Cei foliculari şi cei luteinizaţi dar cu pereţi subţiri, vor fi mai întâi luteinizaţi cu un preparat pe bază de gonadoreline sau cu gonadotropine corionice, iar după 10-14 zile lizaţi cu o doză de 2 ml de ROFLAVOL. După apariţia căldurilor se practică însămânţarea artificială sau monta.

4. Endometrita cronică, piometrita. Se administrează intramuscular 2 ml preparat şi după 24 de ore au loc eliminări muco-purulente care durează 2-3 zile. După 11 zile de la prima injecţie se administrează din nou 2 ml preparat şi se urmăreşte apariţia căldurilor. Dacă mucusul de călduri este clar, curat, fără flocoane de puroi, se practică însămânţarea artificială sau monta.

5. Eliminarea fătului mumifiat sau macerat. La vacile şi junincile la care fătul este mumifiat sau macerat, se administrează intramuscular 2 ml ROFLAVOL. După 54-72 de ore are loc eliminarea spontană a fătului. De regulă, acesta este reţinut în vagin şi este necesară o intervenţie manuală pentru a-l extrage.

6. Întreruperea unei gestaţii nedorite. La junincile prea tinere montate accidental la păşune sau la cele împerecheate greşit, se administrează intramuscular 2 ml preparat intre a 10-a şi a 150-a zi de gestaţie. Avortonul este eliminat spontan (în general în învelitori) la 2-7 zile de la administrare.

7. În biotehnica reproducţiei:

a) Sincronizarea căldurilor la vaci şi viţele. În cazurile în care se cunoaşte stadiul ciclului ovarian sincronizarea oestrului la vaci se realizează prin administrarea intramuscular a 2 ml ROFLAVOL între zilele 5-16 ale ciclului, după care se execută însămânţarea artificială sau monta, la manifestarea clinică a căldurilor. Când nu se cunoaşte stadiul ciclului oestral se administrează intramuscular câte 2 ml preparat la interval de 11 zile, apoi se practică însămânţarea artificială sau monta la 72 şi 96 ore de la a doua injecţie (adică în zilele a 14-a şi a 15-a de la prima injecţie), fără depistarea semnelor clinice ale căldurilor (la termen fix);

b) Scurtarea duratei gestaţiei. Cu maxim 10 zile înainte de data prezumptivă a fătării se administrează intramuscular 2 ml preparat. Fătarea se declanşează după 36 ore. Acest tratament se recomandă mai ales în cazuri speciale: femele cu bazin strâmt, primipare împerecheate cu tauri ce dau viţei supraponderali etc.

c) Provocarea parturiţiei. În gestaţiile prelungite în special la primigeste, în reticulitele traumatice şi diverse accidente, după a 267-a zi de gestaţie se administrează intramuscular 2 ml ROFLAVOL pentru salvarea fătului. Parturiţia se declanşează după 36 de ore de la injectare. Se înregistrează adesea retenţie placentară.

Cabaline Produsul este activ numai în caz de corp galben funcţional şi se recomandă a fi utilizat în sezonul de reproducţie pentru tratarea cazurilor de anestrie. Se administrează intramuscular 1 ml ROFLAVOL la iepele cu corp galben funcţional. Căldurile apar, de regulă, după 3-6 zile de la tratament

Porcine Pentru sincronizarea parturiţiei se administrează o doza de 0,7 ml ROFLAVOL după a 113-a zi de gestaţie (ziua 1 se consideră ultima când scroafa a fost montată). Parturiţia se produce la marea majoritate a scroafelor (>99%) în următoarele 48 de ore, gruparea maximă înregistrându-se după 24-36 ore.

Caprine Pentru sincronizarea căldurilor se administrează subcutanat 1 – 1,5 ml ROFLAVOL de două ori la interval de 12 – 14 zile. Căldurile apar la 2-3 zile după ultima injecţie. În condiţii de montă naturală se va folosi un mascul de 5 ori pe zi.

ATENŢIONĂRI

ROFLAVOL se administrează numai intramuscular de regulă pe latura gâtului, în muşchii anconaţi sau în muşchii fesei.

Administrarea se va face numai de către medicul veterinar sau sub supravegherea acestuia. Se interzice manipularea preparatului de către femei gravide, persoane astmatice sau cu boli ale aparatului respirator. Se va evita contactul direct al preparatului cu pielea. În caz de contaminare accidentală este necesară spălarea rapidă cu multă apă.

TIMP DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

MOD DE PREZENTARE

Flacoane de 2 ml.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!