1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Oestrophan 2 ml

Produs cu efect luteolitic indicat la bovine, suine şi cabaline. Mod de ambalaj: 10 buc/cutie. Cutia nu se desface! Pret/fiola.

Disponibilitate: În stoc
Producător: Bioveta
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

 • substanță activă: cloprostenol – un analog sintetic al prostaglandinei F2α
 • se evidențiază prin efectul luteolitic și uterotonic
 • indicaţii: sincronizarea și inducerea căldurilor la juninci și vaci; inducerea fătării la scroafe; 
 • tulburări funcționale ovariene, anestru postpartum și postservice; terapie combinată în cazul chiștilor foliculari; inducerea fătării etc.

COMPOZIȚIE - 1 ml:

Substanțe active: (±) cloprostenol 250 µg (în forma de sare de sodiu)
Excipienți: clorocrezol 1 mg

SPECII ȚINTĂ:

Bovine, suine, cabaline

INDICAȚII:

Biotehnologice: 
Juninci și vaci - sincronizarea și inducerea căldurilor 
Scroafe - inducerea fătării
Iepe – avort în caz de gestaţie normală şi patologică( înprima part a gestaţiei)

Terapeutice:
Tulburări funcționale ovariene, anestru postpartum și postservice (călduri linistite, ciclu iregular, corp galben persistent, chiști luteali, endometrită cronică postpuerperală, piometru; intreruperea gestației normale sau patologice (prima jumătate a gestației); terapie combinată în cazul chiștilor foliculari (din ziua a 10-a după tratamentul cu HCG sau LRH, după un răspuns pozitiv ovarian detectat); inducerea fătării.

DOZAJ ŞI MOD DE ADMINISTRARE:

Sincronizarea căldurilor:
Bovine: 2 ml de produs în administrare intramusculară (adica 0,5 mg de substanța activă). Pentru a ajuta la inducerea și sincronizarea căldurilor, produsul trebuie administrat de doua ori la interval de 10 zile. Prima doză trebuie administrată în orice fază a ciclului sexual (la vaci – în perioada cuprinsă intre a 40-a și a 60-a zi după fătare). În ziua a 11-a de la primul tratament, se administrează a doua doză. Inseminarea trebuie să se facă, indiferent de semnele de călduri aparente, în ziua a 14-a (adica la 72 – 76 ore după cel de-al doilea tratament), cu repetarea inseminării (ziua a 15-a). Orice utilizare a produsului în vederea inducerii sincronizării la bovine, trebuie precedată de o examinare a organelor sexuale. Statusul fiziologic al organelor sexuale la juninci și maturitatea sexuală, sunt criteriile de clasificare ale animalelor în grupe.

Tulburările funcționale ale ovarelor: 
Bovine: se tratează cu 2 ml de produs, apoi se practică inseminarea după prima aparitie a căldurilor. Dacă nu se declansează căldurile, se repetă administrarea produsului, în doză de 2 ml, după 11 zile de la primul tratament, urmată de înseminarea consecutivă după 72 – 76 ore și/sau reînseminare.
Chiștii foliculari sunt tratați prin administrarea a 2 ml de produs o singură dată, oricum nu mai repede de ziua a 10-a după tratamentul cu HCG sau LHRH, când corpul galben a fost detectat. Căldurile se vor declanșa în ziua a 3-a după administrarea OESTROPHAN inj.ad us.vet.

Îmbolnăviri postpuerperale ale uterului: 
Bovine: se administrează 2 ml de produs, (iar la nevoie, tratamentul poate fi suplimentat prin administrarea intrauterină a formei cremoase a produsului, și/sau irigare). Repetarea administrării trebuie făcută în ziua a 11-a, înseminarea în ziua a 14-a reînseminarea în ziua a15-a.

Întreruperea gestaţiei, inducerea parturitiei:
Bovine: o singură doză de 2 ml de produs (tratament în continuare în funcție de statutul clinic) pro toto.

Scroafe: o singură doză de 0,7 ml de produs (adică 0,175 mg de substantă activă) care trebuie administrată incepând din ziua a 111-a de gestație. În majoritatea cazurilor, inducerea parturiției se produce în 40 ore după administrare cu un maximum de efect în 24 – 35 ore.

Iepe: o singură doză de 1 ml de produs (adică 0,25 mg de substantă activă), la femelele în călduri se administrează din ziua a 5-a pâna în ziua 13 după călduri;perioada optimă pentru inseminare este ziua 4-6 după administrare.

MODUL DE ADMINISTRARE:

Bovine – intramuscular sau subcutan, folosind jumătate de doză.
Scroafe, iepe - intramuscular

TIMP DE AŞTEPTARE:

Carne – o zi
Lapte – fără timp de asteptare

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!
 • Biocan DHPPI

  Vaccin viu împotriva jigodiei (CDV), laringotraheitei infecţioase (CAV-2), hepatitei infecţioase (CAV-1), parvovirozei (CPV-2), parainfluenţei (CPIV-2) la câini. Mod de ambarale: 10 doze liofilizat+10 doze diluant/cutie. Cutiile nu se desfac!