1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Asocilin 20 G

Asocilin 20 G - unguent pe bază de streptomicină şi benzilpenicilină pentru bovine, câini şi pisici.

Disponibilitate: În stoc
Producător: Antibiotice a+
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

PROMOȚIE!

PROMOȚIA este valabilă pentru minim 10 buc!

 

COMPOZIŢIE

100 g unguent conţin: streptomicină 2.0 g sub formă de sulfat de streptomicină, benzilpenicilină potasică 2.000.000 u.i. şi excipienţi: parafină solidă, stearat de aluminu, parafină lichidă.

INDICAŢII

Sterptomicina este un antibiotic aminoglicozidic cu efect bactericid faţă de bacili Gram-pozitivi (Corynebacteriumsp.), bacili Gram-negativi (Escherichia Coli, Klebsiella), coci Gram-pozitivi (Staphylococcussp., Streptococcussp.). Are efect bactericid de tip absolut deoarece acţioneză la nivelul ribozomilor împiedicând definitiv sinteza proteinelor bacteriene.

Benzilpenicilina este un antibiotic beta-lactamic cu efect bactericid faţă de majoritatea cocilor Gram-pozitivi (Staphylococcussp., Streptococcussp.) bacili Gram-pozitivi (Corynebacterium sp.), bacili Gram-negativi (Escherichia Coli). Are efect bactericid degenerativ deoarece împiedică formarea peretelui celular bacterian. Este activă numai pe celulele bacteriene aflate în faza de multiplicare activă.

Prin intermediul celor două antibiotice pe care le conţine Asocilin este activ faţă de coci şi bacili Gram-pozitivi şi Gram-negativi, implicaţi în infecţii cutanate şi oculare şi în infecţii ale glandei mamare.

Asocilin este indicat în tratamentul unor afecţiuni ale pielii (abcese, furuncule, fistule, plăgi), cheratite, blefarite, conjunctivite, otite externe şi mastite produse de coci şi bacili Gram-pozitivi şi Gram-negativi sensibili la streptomicină şi benzilpenicilină.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Tratamentul afecţiunilor pielii la bovine, câini şi pisici: pe zona afectată, curățată şi dezinfectată în prealabil se aplică un strat subţire şi continuu de Asocilin de 1-3 ori/zi, în funcţie de gravitatea cazului, până la vindecare.

Tratamentul infecţiilor oculare la bovine, câini şi pisici: se introduce ungventul în sacul conjunctival de 1-3 ori/zi, în funcţie de gravitatea cazului, până la vindecare.

Tratamentul mastitelor la vaci: se introduce 1/4-1/2 din conţinutul tubului de unguent, cu ajutorul alonjei, prin canalul galactofor, în compartimentele afectate, care în prealabil au fost mulse şi curăţate cu o soluţie dezinfectantă. Se masează ugerul şi nu se mulge timp de 12-18 ore, după care se repetă tratamentul, folosindu-se la tubul cu unguent o nouă alonjă. Dacă ameliorarea nu este evidentă cantitatea administrată în zilele următoare se dublează până la dispariţia simptomelor. Tratamentul se continuă încă două zile după remiterea simptomelor.

Pentru reuşita tartamentului mastitelor la vaci trebuie procedat astfel: se izolează animalele bolnave de cele sănătoase şi se iau măsuri de igienă.

Se dezinfectează ugerul animalului bolnav şi mâinile mulgătorului înainte de muls.

Se ţine tubul în apă caldă, 35º-40ºC, înainte de întrebuinţare, pentru o mai uşoară introducere a medicamentului.

Alonja care însoţeşte tubul de ungvent se sterilizează prin fierbere.

Sferturile afectate se vor mulge obligatoriu după mulgerea sferturilor sănătoase, iar laptele se va colecta separat şi nu se va utiliza în alimentaţia omului sau hrana animalelor.

Se adaptează alonja din polietilenă la tubul cu medicament.

Prin manipulare uşoară, pentru a evita rănirea mucoasei, se introduce alonja prin orificiul mamelonului şi se presează tubul până ce 1/6 din conţinutul acestuia este depus cât mai spre bază.

Se retrage alonja şi se introduce într-un vas cu dezinfectant după care se distruge. Se masează uşor ugerul după introducerea medicamentului.

În cazul mastitelor acute tratamentul se repetă la 12 ore, iar în cazul mastitelor cronice la 12-24 ore până la vindecare. În cazuri grave se recomandă asocierea cu tratament cu sulfamide sau antibiotice pe cale generală.

TIMP DE AŞTEPTARE

Carne - 28 zile,

Lapte-7 zile de la ultima administrare.

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar BIO din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie. Se vinde doar la CUTIE!
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!