1 EURO = 4,9443 RON« Înapoi la listă

Antisedan 10 ml

Antisedan, 5 mg/ml, soluție injectabilă pentru câini și pisici; 10 ml

Disponibilitate: În stoc
TVA: 9%

Pentru a putea vedea mai multe informaţii despre produs (preţuri, promoţii), vă rugăm să vă autentificaţi.

INDICAȚII

Atipamezol este indicat pentru reversia efectelor sedativ și analgezic al medetomidinei și dexmedetomidinei la câini și pisici. De asemenea, are efect reversibil pentru toate celelalte efecte ale medetomidinei si dexmedetomidinei, cum ar fi efectele cardiovasculare și respiratorii.

SPECII ȚINTĂ

Câini si pisici

MOD DE ADMINISTRARE

Se recomandă administrarea intramusculară (IM) sau subcutanată (SC). Efectul este mai rapid în cazul administrării IM. Administrarea medicamentului poate fi repetată ori de cate ori este necesar. Atipamezolul se administrează la 15 până la 60 minute după administrarea medetomidinei sau dexmedetomidinei. Animalul își revine în 5 până la 10 minute.

La câini, doza de Antisedan, calculată în mililitri, este aceeași ca cea de Domitor sau Dexdomitor 0,5 mg/ml. Doza de Antisedan în mililitri reprezintă o cincime (1/5) din volumul dozei de Dexdomitor 0,1 mg/ml. Calculată în micrograme, doza de atipamezol este de 5 ori doza de medetomidina și de 10 ori cea de dexmedetomidina.

La pisici, doza de Antisedan, calculată în mililitri, este jumătate din cea de Domitor sau Dexdomitor 0,5 mg/ml și o zecime (1/10) din cea de Dexdomitor 0,1 mg/ml. Calculată în micrograme, doza de atipamezol este de 2,5 ori doza de medetomidina și de 5 ori cea de dexmedetomidina.

În plus, Antisedan poate fi utilizat pentru recuperare, atunci când animalul a fost sedat cu o combinație de ketamină și medetomidină sau dexmedetomidina. Doza de Antisedan în acest caz este aceeași cu cea utilizată pentru recuperare după administrarea unică a medetomidinei sau dexmedetomidinei; cu toate acestea, Antisedan nu trebuie administrat înainte de 30 până la 40 minute după administrarea de ketamina.*Pentru pisici cântărind peste 3 kg, se recomandă Dexdomitor 0,5 mg/ml

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Datorită potenței activității farmaceutice a atipamezolului, contactul pielii cu produsul trebuie evitat și se recomandă purtarea de mânuși impermeabile în timpul administrării produsului.

TIMP DE AȘTEPTARE

Nu este cazul.

ALTE INFORMAȚII

Flacon de sticlă incoloră tip 1 ce conține 10 ml produs.

Pentru orice informație referitoare la acest produs medicinal veterinar, vă rugăm să contactați reprezentantul local al deținătorului autorizației de comercializare.

 

 

Produse vizualizate
Cele mai vândute
 • Dermanyguard 100 ml

  Furaj complementar din extracte din plante cu efect antiparazitar.
 • Top spot on stronger for dog

  Soluție pentru aplicare pe piele – spot-on. Ambalaj: 50 pipete/cutie.
 • Levoplix 10% 20 g

  Levoplix 10%, pulbere pentru rumegătoare, suine şi păsări, pe bază de levamisol 10%; plicuri 20 g.
 • Diaroak 30 g

  Diaroak este un amestec din 13 ierburi. Ambalaj: 20 plic/cutie.
 • Biocan Novel DHPPi/L4

  Biocan Novel DHPPi/L4, liofilizat și diluant pentru suspensie injectabilă pentru câini. Ambalaj: 10 doze/cutie. Cutiile nu se desfac!
 • Gamaret

  Gamaret, suspensie intramamară pentru tratamentul mastitelor acute şi cronice la bovine, în perioada de lactaţie. Mod de ambalare: 20 seringi/cutie. PREȚ/CUTIE. CUTIA NU SE DESFACE!